Τα 10 Πιο Δημοφιλή Βίντεο Στο YouTube

YouTube
Πηγή: kenyanmusik

Σε περίπτωση που δεν ζείτε κάτω από κάποια πέτρα, θα γνωρίζετε ότι το YouTube είναι βασικά η ιστοσελίδα με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο. Πρωτοεμφανιζόμενο πριν από μία δεκαετία και αποκτώντας απίστευτη δημοτικότητα σε μικρό χρονικό διάστημα, το YouΤube είναι εκεί όπου ένα τεράστιο ποσοστό ατόμων σήμερα πηγαίνει για την καθημερινή του διασκέδαση. Είναι τόσο δημοφιλές όσο και τα online καζίνο παιχνίδια, ενώ προσελκύει θεατές όλων των ηλικιών, χωρίς καμία άλλη διάκριση.

Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που το YouTube είναι τόσο διασκεδαστικό. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι το περιεχόμενο δημιουργείται από όλους εκείνους που θέλουν να ανεβάσουν ένα βίντεο. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι έχουν δημοσιευθεί και ορισμένα μάλλον αμφισβητήσιμα βίντεο και, ως εκ τούτου, η πλατφόρμα έχει μετατραπεί σε διαγωνισμό δημοτικότητας. Τελικά, οποιοσδήποτε μπορεί να βιοποριστεί από το YouTube ανεβάζοντας βίντεο, αρκεί φυσικά τα βίντεο αυτά να έχουν προβολές.

Σήμερα, τα πιο δημοφιλή μουσικά βίντεο στο YouTube έχουν δισεκατομμύρια προβολές – ένας πραγματικά εξωφρενικός αριθμός. Κανείς λοιπόν αρχίζει να αναρωτιέται ποια είναι τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές και τι τα κάνει τόσο δημοφιλή.

#1 – Wiz Khalifa – See You Again


Δεδομένου του είδους των βίντεο που γνωρίζουν μαζική δημοτικότητα στο YouTube, δεν θα περίμενε κανείς από αυτό το συγκεκριμένο βίντεο να βρίσκεται στο νούμερο ένα. Ένα ευχάριστο αλλά σχετικά προσγειωμένο και απλό μουσικό βίντεο, κανείς μπορεί να αναρωτηθεί για ποιον ακριβώς λόγο το βίντεο αυτό έχει φθάσει σχεδόν τα 3 δισεκατομμύρια προβολές. Σε κάθε περίπτωση, στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα μουσικό βίντεο και τραγούδι που συνοδεύει ένα από τα μακροβιότερα franchise, το Fast and Furious.

#2 – PSY – Gangnam Style

Πολύ πιο συναφές με τις τάσεις που γίνονται viral στο YouTube, το μουσικό βίντεο του Gangnam Style εκτοξεύθηκε σε δημοτικότητα και κατάφερε να φθάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια προβολές. Με ένα πιασάρικο τραγούδι, ένα διασκεδαστικό και μάλλον ανόητο μουσικό βίντεο μαζί με μία εύκολη χορογραφία, το βίντεο έχει ό,τι χρειάζεται για να προκαλέσει αίσθηση και να γίνει viral.

PSY – Gangnam Style
Πηγή: wikimedia

#3 – Justin Bieber – Sorry

Πρέπει να είναι προφανές ότι τα 10 πιο δημοφιλή βίντεο είναι μουσικά βίντεο. Το τρίτο είναι από τον καρδιοκατακτητή των εφήβων Justin Bieber, με το επίσης απλό μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Sorry». Έχοντας κυκλοφορήσει το 2015, το βίντεο έχει φθάσει τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 2,6 δισεκατομμυρίων προβολών.

#4 – Mark Ronson – Uptown Funk

Στα 2,6 δισεκατομμύρια προβολών συναντάμε τον Mark Ronson και το κάπως αμφιλεγόμενο τραγούδι Uptown Funk. Ένα πολύ καλό, πιασάρικο κομμάτι από κοινού με ένα μουσικό βίντεο γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να μην σας αρέσει. Στην πραγματικότητα, κανείς θα μπορούσε σχεδόν να ισχυριστεί πως το βίντεο ήταν δεδομένο ότι θα γίνει viral από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να πατήσει επανάληψη μόλις τελειώσει. Θυμηθείτε ότι, σε τελική ανάλυση, εάν το ίδιο άτομο δει το βίντεο 10 φορές, αυτό εξακολουθεί να καταμετράται ως 10 προβολές.

#5 – Luis Fonsi – Daddy Yankee

Προσθέστε μία γερή δόση αισθησιασμού, μία ιδέα σαγηνευτικής ισπανικής κιθάρας και άφθονη ελκυστικά πλάνα και έχετε το μουσικό βίντεο του Luis Fonsi για το Daddy Yankee. Επίσης στα 2,5 δισεκατομμύρια προβολών, το βίντεο έχει τα προσόντα να εκθρονίσει μερικούς από τους πρωταθλητές στις υψηλότερες θέσεις.

Αυτά λοιπόν είναι τα κορυφαία 5 δημοφιλέστερα βίντεο στο YouTube. Ορίστε και μία γρήγορη ματιά στα επόμενα 5 που συμπληρώνουν το top 10. Να θυμάστε ότι, καθώς τα βίντεο παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, οποιοδήποτε από αυτά τα βίντεο μπορεί εύκολα να ανέβει ή να κατέβει θέση στο top 10. Μην ξεχνάτε ότι, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τα πιο δημοφιλή βίντεο μετά βίας έφθαναν το 1 δισεκατομμύριο προβολές. Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα όριο στο πόσο δημοφιλή τα βίντεο στο YouTube μπορούν να γίνουν.

Taylor Swift
Πηγή: wikimedia

#6 – Taylor Swift – Shake It Off

#7 – Enrique Iglesias – Bailando

#8 – Maroon 5 – Sugar

#9 – Katy Perry – Roar

#10 – Taylor Swift – Blank Space

Από τη λίστα αυτή είναι ξεκάθαρο ότι η Taylor Swift είναι πολύ αγαπητή και πως σε όλους μας αρέσει να παρακολουθούμε μουσικά βίντεο!